Rouwkaart voorbeelden

Een rouwkaart tekst moet vanzelfsprekend foutloos zijn. Teksten op rouwkaarten zijn lastiger persoonlijk te maken als veel mensen denken. Toch zijn overlijden teksten een belangrijk onderdeel van rouwkaart. Niet alleen de tekst op de rouwkaart maar ook de voorzijde met een persoonlijke afbeelding bijvoorbeeld een foto van de overledene of een mooie bloem maken de rouwbrief persoonlijk. Wel een rouwrandje, of juist niet. Wel de naam van de overledene op de voorzijde of juist niet. Tegenwoordig is veel mogelijk.

Ook vindt begrafenisondernemer Joyce van Helden het belangrijk dat de rouwkaarten zo snel mogelijk bij de genodigden zijn. Tot 22.30 uur kan zij nog terecht bij het postsorteercentrum, dan ontvangen de genodigden de rouwbrieven de volgende dag, ook op maandag!

Joyce van Helden heeft veel verschillende soorten papier op voorraad. Tijdens het regelgesprek maakt zij samen met de nabestaanden de rouwkaart in Adobe Indesign en Photoshop zodat zij direct al mee kunnen kijken naar het eindresultaat.

Zo kunt u direct al invloed uitoefenen op hoe de rouwkaart er uiteindelijk uit komt te zien. Joyce van Helden heeft veel verschillende soorten foto’s en afbeeldingen op ‘stock’ en kan ook een foto van de overledene zelf gebruiken of deze eerst bewerken en daarna drukken. Een hobby van de overledene kan ook uitstekend functioneren als inspiratiebron voor de afbeeldingen of als aankondiging. Mocht u hulp zoeken voor het ontwerpen van een rouwkaart mag u altijd bellen met 06-19884419  of mailen naar joyce.vanhelden@yarden.nl

Hier volgen enkele voorbeelden van rouwkaarten en rouwbrieven.

(Klik op de foto’s om ze te vergroten)