Opbaarlocaties

Uitvaartcentra

De opbaring kan plaatsvinden in elk gewenst uitvaartcentrum. In Almere is de meest vanzelfsprekende plek voor een opbaring in het uitvaartcentrum, Yarden Uitvaartcentrum Almere in de Kruidenwijk te Almere. Het uitvaartcentrum van Yarden is gelegen in hetzelfde gebouw als het crematorium waardoor vervoer met een rouwauto niet meer nodig is.

Uitvaartverzorging Van Vuure is een begrip in ’t Gooi en met 8 uitvaartcentra is van Vuure goed vertegenwoordigd in Hilversum, Bussum, Laren, ’s-Graveland, Muiden, Muiderberg en Weesp. De Gooische Uitvaartverzorging (GUV) en Yarden zijn in 2016 gefuseerd waardoor Yarden nu eigenaar is van het intieme uitvaartcentrum aan de Graaf Wichmanlaan te Bussum. Ook Monuta heeft diverse uitvaartcentra in verschillende regio’s. Monuta de Jager Uitvaartcentrum is gelegen aan de algemene begraafplaats te Bussum, dat leent zich ook goed voor de koffiekamer terwijl de plechtigheid in de aula van de Algemene begraafplaats plaats kan vinden.
Een andere plaats waar begrafenisondernemer Joyce van Helden goed bekend is is Amersfoort, het crematorium Rusthof aan de Dodeweg te Leusden heeft tegenwoordig prachtige rouwkamers waar je ook 24 uur per dag terecht kan met een eigen sleutel.

 

Afscheid nemen van een dierbaar persoon is de eerste belangrijke fase van het rouwproces en dit moet dan ook in alle rust kunnen gebeuren. Natuurlijk verzorgen wij ook de thuisopbaring van de overledene in de eigen woonomgeving of in een andere eigen vertrouwde omgeving.

Verzorgen en afleggen overledene

Voordat het eerste rouwbezoek is, moet de overledene eerst verzorgd zijn.

Joyce van Helden verzorgt (verzorgen, afleggen of wassen) de overledene steeds vaker in huiselijk omgeving, nog voordat deze wordt overgebracht naar een uitvaartcentrum. Op die manier kan uw dierbare nog even in de vertrouwde omgeving blijven en heeft u de keuze om erbij te blijven of niet en om mee te helpen als u daarvoor openstaat.

Thuisopbaring

Een thuisopbaring in Bussum is heel gebruikelijk. Als uitvaartverzorger in Naarden, Bussum, Huizen zorg ik regelmatig voor een opbaring in het huis van de overledene. De minirouwkamer maak ik dan bijvoorbeeld in de huiskamer. Dit kan op bed of in een kist. Elke dag kom ik even kijken om mij er van te verzekeren dat het goed gaat met de opbaring. In deze vlog vertel ik u over een opbaring in het woonzorgcentrum in Bussum.

Thuisopbaring vlog