Nazorggesprek

Begraafplaats en Crematorium Zorgvlied in Amsterdam heeft sinds maart 2016 ook een crematorium, daarvoor werd er ook wel een crematieplechtigheid gehouden maar dan gebeurde de daadwerkelijke crematie ergens anders. Dat noemt men een technische crematie. Daarvoor gebruikt werd veelal Crematorium Westerveld in Amsterdam of Crematorium De Nieuwe Ooster in Amsterdam, Watergraafsmeer.
Begraafplaats en Crematorium Zorgvlied in Amsterdam is prachtig gelegen aan de Amstel, begrafenisondernemer en uitvaartverzorger Joyce van Helden heeft bij een grote begrafenisplechtigheid de overledene ook wel vanuit het centrum van Amsterdam naar Begraafplaats en Crematorium Zorgvlied vervoert in een boot. Begrafenisondernemer en uitvaartverzorger Joyce van Helden ging met eigen auto vooruit om de mensen die niet met de boot waren alvast een erehaag te laten vormen. Zodoende konden de nabestaanden de overledene zelf naar de aula dragen, lopende door de erehaag van mensen uit.
Begrafenisondernemer en uitvaartverzorger Joyce van Helden heeft ook vaak kleinschalige begrafenissen verzorgd. Begraafplaats en Crematorium Zorgvlied heeft een Uitvaartcentrum waar de overledene opgebaard kan zijn. Het is mooi om dan daar ook zelf de doodskist te sluiten. Vervolgens kunnen de nabestaanden de overledene zelf naar de aula brengen lopend met een rijdende baar. Veel zelf doen geeft een gevoel van voldoening denkt uitvaartverzorger Joyce van Helden.

Na de uitvaart, Amsterdam

In deze vlog vertelt begrafenisondernemer en uitvaartverzorger Joyce van Helden over een zeer kleinschalige crematieplechtigheid die plaats heeft gevonden op Begraafplaats en Crematorium Zorgvlied in Amsterdam. De aula is niet al te groot waardoor de crematieplechtigheid mooi en intiem was. Na de uitvaart op Zorgvlied hebben we ballonnen opgelaten in de favoriete kleur van de overledene. De overledene had nog één dochter en samen hadden ze een hele hechte band. De dochter woont in het centrum van Amsterdam en begrafenisondernemer en uitvaartverzorger Joyce van Helden gaat twee weken na de crematieplechtigheid op bezoek om een geluidsopname te brengen en ook om te weten hoe het nu met de dochter gaat.