Crematorium Utrecht Daelwijck Grand Café

Yarden Crematorium Daelwijck, Utrecht

De dag van de crematieplechtigheid of begrafenis is vaak niet alleen treurig maar ook spannend. Soms zie je mensen die je al een tijd niet meer hebt gezien. Misschien ga je een toespraak houden, kortom het is een dag waarbij alles goed moet gaan.

Juist omdat de dag van de crematieplechtigheid of begrafenis vaak al treurig en spannend genoeg is zijn er steeds meer mensen die het afscheid op een meer informele manier willen organiseren, zonder dat het afbreuk doet aan de plechtigheid. Het Grand Café Daelwijck in Utrecht leent zich goed voor een informele uitvaart bijeenkomst. Vanuit het Grand Café Crematorium Daelwijck is ook een mooi uitzicht op het aangrenzende gedenkpark en de grote vijver met fontein.

Yarden Crematorium Daelwijck, Utrecht

Grand Café Crematorium Daelwijck, Utrecht

In Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht is een grote aula, een kleine ronde aula met ±55 zitplaatsen waarbij de overledene in het midden staat, maar er is ook een Grand Café.
Uitvaartverzorging en begrafenisondernemer Joyce van Helden komt regelmatig in een van de aula’s van Yarden Crematorium Daelwijck Utrecht.

In deze vlog heeft begrafenisondernemer Joyce van Helden net een informeel afscheid gehad in het Grand Café. Deze keer heeft zij samen met de nabestaanden ervoor gekozen om een crematieplechtigheid te organiseren in het Grand Café van het crematorium dat soms gebruikt wordt om de crematieplechtigheid te houden. Een plek om niet snel meer te vergeten. In het Grand Café van Crematorium Daelwijck staan luxe gestoffeerde banken en stoelen. Er is uitzicht op het buitenterras en de grote vijver met fontein. Omdat de genodigden elkaar niet kennen en er geen familie meer is van de overledene hebben de nabestaanden er voor gekozen om de genodigden eerst koffie en thee te laten drinken zodat ze elkaar wat beter leren kennen en herinneringen kunnen delen. Tegelijkertijd kan men afscheid nemen van de overledene die in het andere gedeelte van het Daelwijck crematorium Grand Café staat. Rondom de overledene hebben we persoonlijke attributen neergelegd en er staat een foto. Op die manier is het afscheid in het Grand Café nog persoonlijker.

Na het afscheid nemen sluiten we op informele wijze samen de uitvaartkist waarna Joyce van Helden iedereen plaats laat nemen op de banken en stoelen rondom de overledene. Er wordt muziek geluisterd en gelegenheid gegeven aan diegene die hun herinneringen willen delen over de overledene. Als iemand wilt spreken gaat deze naast de overledene staan en deelt mooie woorden. Daarna luisteren we weer naar de favoriete muziek van de overledene totdat het tijd is om te gaan.

Adres Daelwijck

Floridadreef 7, 3565 AM Utrecht