Bijzondere uitvaart ideeën

Een bijzondere uitvaart hoeft niet altijd een dure uitvaart te zijn. Een uitvaart is meer dan alleen één dag definitief afscheid nemen van iemand die is overleden. Afscheid nemen kan op heel veel verschillende manieren, de meest bijzondere uitvaarten zijn die waar afscheid genomen is op een manier die past bij de levenswijze van degene die overleden is. Denk bijvoorbeeld aan iemands hobby’s, passies, prestaties, karaktereigenschappen. Had iemand veel humor dan is het niet gek als er af en toe door de genodigden wordt gelachen. Iedereen zal de karaktereigenschappen van de overledene herkennen, met een lach en een traan. Was iemand een fervent fietser kan je bijvoorbeeld fietsbellen rinkelen in plaats van kerkklokken, of denk aan het vervoer. Een rouwauto is geen verplichting, een bakfiets, motor met zijspan of als iemand vrachtwagenchauffeur was kan dat ook als rouwvervoer dienen. Juist omdat iedereen anders is, zorgt begrafenisondernemer Joyce van Helden samen met u voor een bijzonder afscheid met een eigen, uniek karakter. Zo wordt de uitvaart niet alleen een dag van afscheid, maar ook een mooie terugblik en een warme herinnering aan de overledene. En dat is belangrijk want een bijzondere uitvaart en een mooi afscheid helpt bij het verwerken van het verdriet.

De locatie van de uitvaart is ook heel sfeerbepalend voor een bijzondere uitvaart, vanzelfsprekend kan iemands leven herdacht worden in een crematorium– of begraafplaats aula met bijpassende muziek, maar andere locaties kunnen ook heel bijzonder zijn. Een clubhuis kan prima functioneren als aula, vanzelfsprekend een kerk of theater. Met mooi weer zou je het afscheid zelfs gewoon buiten in of nabij het bos kunnen houden. Zomaar wat ideeën.

Als er kleinkinderen of achterkleinkinderen zijn is kan u hen ook betrekken bij het afscheid door de grafkist te laten beschilderen, ballonnen oplaten, wensballonnen of duiven.

Een uitvaart op een mooie pittoreske plek is sfeerbepalend voor de dag van het afscheid. Midden in de natuur tussen de bomen of in een oud dorpje waar je je in vervlogen tijden waant geeft rust. Of als de overledene een jong iemand is dan zou het afscheid misschien wel midden in Amsterdam plaats moeten vinden. Hoe het ook zij, begrafenisondernemer en uitvaartverzorger Joyce van Helden laat u hier bijzondere uitvaarten, inspirerende uitvaart ideeën zien en plekken die memorabel zijn.