Crematorium Westerveld

Joyce van Helden begrafenisondernemer en uitvaartverzorging komt vanzelfsprekend ook in het eerste crematorium van Nederland. Door zijn natuurlijke heuvelachtigheid biedt het terrein verrassende vergezichten of juist intieme doorkijkjes. De kleine aula van Begraafplaats en Crematorium Westerveld is hoger gelegen terwijl de familiekamer en de belangstellenden ruimte onderaan de heuvel gelegen zijn. Alleen al de wandeling heuvelopwaarts naar de kleine aula creëert een stuk bezinning. Wanneer de overledene hield van een prachtige groene omgeving dan is Begraafplaats en Crematorium Westerveld zeker de moeite waard om het afscheid in kleine of grotere kring aldaar te houden.

Begraafplaats en Crematorium Westerveld

Begraafplaats Westerveld is één van de eerste particuliere begraafplaatsen van ons land en het eerste crematorium van Nederland is er gevestigd. Het crematorium werd in 1913 gebouwd en is net als de begraafplaats een rijksmonument. De geschiedenis van Westerveld is nauw verweven met de historie van begraven en cremeren in Nederland.

Niet alleen daarom, maar ook omdat het een prachtige groene plek is kiezen mensen voor een crematie in deze gedenkwaardige omgeving.

In deze vlog vertelt uitvaartverzorging Joyce van Helden over Crematorium Westerveld en loop ze door het landschapspark dat heuvelachtig is. Het weer is triest, maar toch weelderig groen. Wanneer de overledene hield van natuur en oude bomen dan is dit een prachtige plek om zijn of haar leven te herdenken. De kleine aula van Begraafplaats en Crematorium Westerveld is hoger gelegen waardoor het afscheid al begint bij de route naar de kleine aula toe. Voor mensen die slecht ter been zijn kan de auto tot aan de voorzijde rijden. In de aula zijn ongeveer 50 zitplaatsen en het doet intiem aan. De koffiekamers van Begraafplaats en Crematorium Westerveld zijn lager gelegen en te voet bereikbaar. De koffiekamers van Begraafplaats en Crematorium Westerveld hebben een uitstekende keuken hapjes en drankjes vers geserveerd worden.

Adres Westerveld

Duin- en Kruidbergerweg 6, 1985 HG Driehuis