Crematorium Hilversum

Crematorium Hilversum, Kolhornseweg 13

Crematorium Hilversum is de nieuwe aanwinst in regio Hilversum. Het is een bijzonder project omdat het helemaal is ingepast in het rijksmonument van Dudok, Begraafplaats Zuiderhof in Hilversum.

De begraafplaats is gelegen vlak naast de Hoorneboegse Heide. Met name de koffiekamer en het buitenterras van Crematorium Hilversum bieden een prachtig uitzicht op het natuurschoon van de Hilversumse Heide. De ovenruimte bevindt zich in het gebouw tussen de aula en de condoleance- en koffieruimte, deze voormalige werkplaats is geheel in het gedachtegoed van Dudok gerestyled.
Wanneer naasten hun dierbare zelf willen begeleiden naar het crematorium dan is dat meestal wel mogelijk. We begeleiden, of wellicht begeleidt u zelf de overledene via de aula langs de heide naar het crematorium gebouw. Op 2 augustus 2016 is het nieuwe crematorium geopend.

In deze vlog is begrafenisondernemer Joyce van Helden bij de opening van Crematorium Hilversum. Omdat zij zelf ook in ’t Gooi woont verwacht Yarden & Joyce van Helden uitvaartzorg vaak in Crematorium Hilversum de uitvaart van een dierbare te mogen verzorgen.

Adres Hilversum

Kolhornseweg 13, 1213 RS Hilversum