Crematorium Almere

Begraafplaats en Crematorium Almere op de Kruidenweg in Almere is met zeer veel aandacht en zorg ingericht. Er is een rouwkamer waar de nabestaanden op afspraak hun dierbare kunnen bezoeken. Soms wordt deze rouwkamer ook gebruikt voor kleine, intieme plechtigheden. Maar ook de aula is goed geschikt voor kleine crematieplechtigheden doordat deze kleiner gemaakt kan worden met een gordijn. Dan voel je je als kleine groep nabestaanden niet zo verloren. Grote crematieplechtigheden of begrafenissen kunnen bij Begraafplaats en Crematorium Almere ook heel goed terecht.

De lange oprijlaan met bomen leent zich goed voor een mooi plechtig moment voorafgaand aan de begrafenis of crematie.
Begraafplaats en Crematorium Almere is goed georganiseerd en als nabestaande word je welkom geheten door de medewerkers van Begraafplaats en Crematorium Almere. Uitvaartverzorger Joyce van Helden is ook altijd bij rouwbezoeken aanwezig en vanzelfsprekend zal zij ook de crematieplechtigheid of begrafenis leiden.

In deze vlog vertelt begrafenisondernemer en uitvaartverzorging Joyce van Helden over een plechtigheid in Begraafplaats en Crematorium Almere. De overledene was thuis opgebaard en op de dag van het afscheid wordt zij in een mooie rouwauto overgebracht naar het crematorium. De rouwauto rijdt over de lange oprijlaan en begrafenisondernemer Joyce van Helden loopt voor, de familie loopt achter de rouwauto aan. Dat is een plechtig moment.

Begrafenisondernemer en uitvaartverzorging Joyce van Helden kijkt elke dag even bij de overledene om te zien of het goed gaat met de opbaring. Op de dag van het afscheid wordt de overledene namelijk eerst opgebaard in de rouwkamer van Begraafplaats & Crematorium Almere zodat de mensen nog afscheid kunnen nemen.
Samen met de nabestaanden sluit begrafenisondernemer en uitvaartverzorging Joyce van Helden de doodskist. Dat is een emotioneel moment. Toch gelooft Joyce dat het goed is als de nabestaanden de doodskist zelf sluiten. Het zal hen helpen bij hun rouwproces. Als de doodskist is gesloten, gaan eerst de genodigden zitten in de aula van Begraafplaats & Crematorium Almere . Er worden plaatsen vrijgehouden voor de nabestaanden. Wanneer iedereen zit, wordt de eerste muziek gestart en begeleiden de nabestaanden hun dierbare zelf naar de aula van Begraafplaats en Crematorium Almere op de Kruidenweg in Almere.

Adres Almere

Kruidenweg 3, 1312 SR Almere