Begrafenis muziek

Begrafenis muziek speelt een belangrijke rol tijdens een afscheid. Wanneer nabestaanden zelf de begrafenis- of crematie muziek voor de overledene hebben gekozen kan het hen helpen om hun gevoelens tot uitdrukking te brengen. De tekst van een muziekstuk kan ook uitstekend dienen als persoonlijke tekst op de rouwkaart. Begrafenis muziek brengt ook herinneringen naar boven. Herinneringen die steeds vaker vastgelegd worden in beelden.

PowerPointPresentatie

Het kan ook heel mooi zijn om beelden te tonen tijdens de begrafenis muziek. Nabestaanden kiezen er vaak voor om beelden van de overledene zelf te laten zien. Wanneer de begrafenis muziek stopt omdat de volgende spreker aan het woord is, is het rustiger om een stilstaand beeld te tonen. Dit kan ook een afbeelding zijn van de overledene samen met de spreker. Ook bij het inlopen en defileren is het rustiger om één beeld te laten zien in plaats van een wisselende PowerPointPresentie. Ook oude foto’s uit fotoalbums kunnen prima functioneren als afbeelding als je ze scanned. Nabestaanden hebben vaak de neiging om meer foto’s te willen laten zien als past achter de begrafenis muziek. Natuurlijk is het een persoonlijke voorkeur, maar 15 seconden per beeld is mooi rustig . Zo wordt de PowerPointPresentie niet te druk en kom je uit op gemiddeld 20 beelden per begrafenis muziekstuk.

Videopresentatie

Wanneer nabestaanden beelden willen laten zien tijdens de crematie- of begrafenis muziek maakt begrafenisondernemer en uitvaartverzorging Joyce van Helden meestal zelf een videopresentatie op DvD of filmbestand. Dat is het mooist en ook het meest persoonlijk. Op die manier kan je van tevoren precies aangeven welke beelden met welke begrafenis muziek getoond en gehoord moeten worden, en welk beeld bij welke spreker van toepassing is.

Vlog ‘De Nieuwe Ooster’, Amsterdam

In deze vlog heeft begrafenisondernemer en uitvaartverzorging Joyce van Helden zelf een muziek DvD gemaakt voor een crematie in de Nieuwe Ooster in Amsterdam. Omdat Joyce van Helden graag de begrafenis muziek in de aula test gaat ze naar de Nieuwe Ooster in Amsterdam toe om zich er van te verzekeren dat alles klopt voor de crematie die plaats gaat vinden in de kleine aula van De Nieuwe Ooster in Amsterdam.